Hírlevél:   
  
align=center
border=0Fülvájó
Beharangozók, hírek
Életrajzok
Interjúk, riportok
Esszék, tanulmányok
Együttesek
Kritika
align=center
border=0Dübörgő
Beharangozók, ajánlók
Kritika
Együttesek
Interjúk, riportok
align=center
border=0Iskola a határon
Ottlik Géza
Esszék, élménybeszámolók
Olvas(s)atok, néz(z)etek
Interjúk, riportok
Hírek
irodalom_12_11_10_9
align=center
border=0Korboncnok
Kritika
Érdekességek
Interjúk, riportok
Életrajzok
Események
align=center
border=0Nyelvöltögető
Kritika
Esszék, tanulmányok
Interjúk, események
Hírek, ajánlók
Nyelvében hal
align=center
border=0Nyitott könyv
Kritika
Életrajzok, mini biográfiák
Kiadók ajánlatából
Eladási listák, statisztikák
Interjúk, riportok
Hírek, események
align=center
border=0Színes papiruszok
Dekonstrukció
Eseménynaptár
Ajánló, hírek
Kalendárium
Más világ
Milyen lesz
Milyen volt
Kulturális hírek
align=center
border=0Tarsoly
Kritika
Esszék, tanulmányok
Interjúk, riportok
Előadások, események
align=center
border=0Vizuális kultúra
Film, fotó
Színház
Tánc
Képzőművészet
align=center
border=0Papiruszportál
Impresszum
Rólunk
Partnereink
Vendégkönyv
Támogatóink
Médiaajánlat
Letölthető bannereink


Polisz.hu online játék
buszbérlés, buszrendelés
fordítás, fordítóiroda
semen extender
Grafikai tervezés, egyedi programozás
tárhely és domainÖtéves a Titis Hangos Regény

Szerző: PP
2008. május 26. 6.56

 2002 őszén határozták el, hogy megvalósítják régi álmukat, és regényeket adnak ki hallgatható formában. Az ötletet az akkor már nélkülözött rádiójátékok és a külföldről beszerzett, nagy élvezettel hallgatott hangoskönyvek (audiobook, Hörbuch) adták, de tartottak tőle, hogy sok kazettán vagy sok CD-n kiadni egy-egy művet túlságosan drága lett volna a magyar viszonyok között, kiadónak és érdeklődőnek egyaránt (hiszen elég hosszú művekről álmodoztak). Ezért határoztak csak akkor, amikor már Magyarországon is megjelentek az mp3 cédéket is lejátszó készülékek, viszonylag elfogadható áron.

Az első felvételek 2003 első felében készültek el, augusztusban adták ki Szerb Antal Utas és holdvilág  (Kulka János), valamint Agatha Christie Gyilkosság Mezopotámiában (Bánsági Ildikó) című regényét, mintegy tesztelve, hogy milyen irányú az érdeklődés. A 2003-as év harmadik CD-je Janikovszky Éva Égigérő fű (Nagy Natália) című gyermekregénye volt.
Hosszú távon – nagy örömükre – egyértelműen a szépirodalom „futott be”. Meg is maradtak ezen a fő csapáson.
Idén karácsony táján jelenik meg harmincadik hangos regényük, ami öt év alatt nem túlságosan sok, de ha a művek hosszát is figyelembe vesszük, az eddig megjelent mintegy 250 óra hallgatnivalóra nagyon büszkék.
A XX. századi nagy magyar írók művei közül több olyat választottak, ami méltán ajánlott olvasmány az iskolák egy részében, hátha az ifjúságot ez a médium közelebb hozza az irodalomhoz, és – bármely paradoxnak hangzik is egyeseknek – olvasó embereket nevel belőlük.
 Szívesen adnak ki olyan műveket, amelyben a fikciót meggyőzően és hitelesen veszi körül a történelmi környezet, s ezáltal közelebb visz a közelmúlt vagy az életünket ma is befolyásoló régmúlt tényeihez, ezzel is segítve a jelenben való tájékozódást. De nem hanyagolják el a kitűnő kortárs irodalmat sem, az ifjú tehetségeket. Szeretnék a Szerb Antal, Szabó Magda
, Ottlik Géza, Márai Sándor művein keresztül meghódított közönségünkkel a mai irodalmat is megkedveltetni.
Köszönik a kiváló színészeknek, hogy a kezdeti nehézségek idején is örömmel és szeretettel végezték ezt a nehéz munkát, és időtálló értéket teremtenek tehetségük és egyéniségük „hozzáadott értékével” gazdagítva a műveket.
Büszkék rá, hogy a hangos regényeket előadó színművészek közül az utóbbi négy évben Kulka János, Kern András, Szilágyi Tibor és idén Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjban részesült. És arra is, hogy Szabó Magda mindkét nemzetközi díjjal kitüntettet regényét (Az ajtó, Katalin utca) kiadhatták.

A 79. Ünnepi Könyvhét és 6. Gyermekkönyvnapokra (2008. június 5–9.) jelenik meg:

Kosztolányi Dezső: Édes Anna

„Amikor elhaladt a házunk előtt, a házmesterlakásba tért be. Itt leült, kalappal fején, nyakán a  körbehajtott kendő, hóna alatt az irattáska. Így ült néha órákon át. A konyhaszagú szobában a házmester lakott a feleségével. A házmester lakatos volt, a felesége sudár dunántúli asszony... Ez az asszony volt Édes Anna modellje. És a ház, ahol játszik, a mi házunk... A beszélgetésekből később regény lett – az egyetlen magyar társadalmi regény, amely az osztályharcot úgy érzékeltette, ahogy kell: »szocialista realizmus« nélkül, végzetes, emberi valóságában.” (Márai Sándor)

Előadja: Kútvölgyi Erzsébet
7,5 óra, mp3, 1 lemez, 4500 forint
Lejátszható mp3-as CD- és DVD-lejátszón

Link:
Titis Hangos Regény


Oldaltérkép