Hírlevél:   
  
align=center
border=0Fülvájó
Beharangozók, hírek
Életrajzok
Interjúk, riportok
Esszék, tanulmányok
Együttesek
Kritika
align=center
border=0Dübörgő
Beharangozók, ajánlók
Kritika
Együttesek
Interjúk, riportok
align=center
border=0Iskola a határon
Ottlik Géza
Esszék, élménybeszámolók
Olvas(s)atok, néz(z)etek
Interjúk, riportok
Hírek
irodalom_12_11_10_9
align=center
border=0Korboncnok
Kritika
Érdekességek
Interjúk, riportok
Életrajzok
Események
align=center
border=0Nyelvöltögető
Kritika
Esszék, tanulmányok
Interjúk, események
Hírek, ajánlók
Nyelvében hal
align=center
border=0Nyitott könyv
Kritika
Életrajzok, mini biográfiák
Kiadók ajánlatából
Eladási listák, statisztikák
Interjúk, riportok
Hírek, események
align=center
border=0Színes papiruszok
Dekonstrukció
Eseménynaptár
Ajánló, hírek
Kalendárium
Más világ
Milyen lesz
Milyen volt
Kulturális hírek
align=center
border=0Tarsoly
Kritika
Esszék, tanulmányok
Interjúk, riportok
Előadások, események
align=center
border=0Vizuális kultúra
Film, fotó
Színház
Tánc
Képzőművészet
align=center
border=0Papiruszportál
Impresszum
Rólunk
Partnereink
Vendégkönyv
Támogatóink
Médiaajánlat
Letölthető bannereink


Polisz.hu online játék
buszbérlés, buszrendelés
fordítás, fordítóiroda
semen extender
Grafikai tervezés, egyedi programozás
tárhely és domainAegon-estek a Bárkában: Képzett társítások Vámos Miklóssal, Palya Beával és Barcza Horváth Józseffel

Szerző: PP
2007. október 22. 17.51

 Az Aegon és a Bárka együttműködésében 2006 szeptemberében indult irodalmi-művészeti sorozat keretében a magyar művészeti élet kiválóságai Alföldi Róbert vendégei. A második évad második estjén, október 27-én, szombaton 19 órától könyvbemutatóval egybekötött Képzett társításoknak ad helyet a Bárka. A kérdezőbiztos/biztos kérdező színházvezető vendége Vámos Miklós író, akinek nemrég jelent meg az Utazások Erotikában (Ki a franc az a Goethe?) című regénye, Palya Bea énekes, aki nemcsak beszélgetőtárs lesz, hanem természetesen énekel is, és a zenei aláfestésről Barcza Horváth József (nagybőgő) gondoskodik.

Az est fellépői

  Fotó: Dobó László

Vámos Miklós
1975-től 1992-ig az Objektív Filmstúdió dramaturgja volt. Az Ab Ovo Kiadó egyik alapítója, 1992-től 1995-ig igazgatója. Az International Buda Stage művészeti vezetője 1997-től 2003-ig.
Könyveit 16 nyelvre fordították-fordítják, több drámáját külföldön is bemutatták, írt novellákat, portrékat és filmeket is (Csók anyu, Szamba, Ámbár tanár úr). Műsorokat készített (1995-től 2003-ig) a Magyar Televízióban, Lehetetlen, Rögtön és 2 ember címmel. 2005-től a Washington Post internetes rovatának (PostGlobal) kelet-európai levelezője.
Fontosabb művei:
Valaki más (1981), Hanyatt-homlok (1983), Zenga zének (1983), Ki nem küldött tudósítónk jelenti (1985), Félnóta (1986), A New York–Budapest metró (1993), Anya csak egy van (1995), Apák könyve (2000), Sánta kutya (2003), Márkez meg én (2004).
Október elején jelent meg a legújabb regénye Utazások Erotikában (Ki a franc az a Goethe?) címmel.
Honlapja

Palya Bea
Fotó: Vancsó Zoltán Az egyik legsokoldalúbb énekes, magyar, cigány, bolgár és más népzenékkel, indiai zenével foglalkozik, emellett közreműködik világzenei, dzsessz és énekelt vers műfajokban is. A Folkestra, a Kárpátia és a Zurgó együttes alapító tagja volt, sokáig vendégeskedett a Sebő együttesben, Nagy János triójában, a Balázs Elemér Groupban, az Etnofon együttesben.
Az utóbbi években főként saját terveit valósítja meg, rendszeresen koncertezik szólóban és saját együttesével (ez a Palya Bea Quintet) itthon és külföldön.
Első szólólemeze az Ágról ágra (2003), majd meselemezt írt, Álom-álom, kitalálom címmel (2004). Legutóbbi munkája a Weöres Sándor Psyché című versciklusából készült nyolcvanperces zenei anyag, amely 2005 decemberében jelent meg a Hangzó Helikon sorozatban.
2005-ben Tony Gatlif Transylvania című filmjéhez készített zenét, rövid ideig a vásznon is feltűnik. 2006 tavaszán lemezszerződést írt alá a francia Naive céggel (naive.fr), az első cédé jövőre jelenik meg. 2007-ben Palya Bea az európai esélyegyenlőségi év egyik hazai nagykövete.
Honlapja

Barcza Horváth József
Fotó: Dobó László1974-ben született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetében tanult. 1995-től 1997-ig a Claudio Abbado által vezetett Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar tagja volt, majd 1997–98-ban a Budapesti Fesztiválzenekarral dolgozott.
1995-ben Krakkóban a Jazz Juniors versenyen a „legjobb nagybőgős”, 2002-ben a Magyar Rádió által szervezett „jazzbőgő tehetségkutató versenyen” már ő volt a zsűri alelnöke. Sokféle formációban játszott, például a Franciaországban élő Gadó Gáborral, a Németországban élő Tony Lakatossal, valamint Winand Gáborral, a Kaltenecker Trióval. Játszott olyan neves külföldi zenészekkel, mint Frank London, Erik Truffaz, Palle Mikkelborg – hármójukkal lemezt is készített. Ezek a korongok:
Off Course feat. Erik Truffaz – Tales From The Lighthouse (2002, BMC)
Frank London with David Yengibarjan – Pandoukht (2003, BMC CD 087)
Gábor Juhász with Palle Mikkelborg – 60/40 (2003, BMC CD 098)

Ötletgazda, sorozatszerkesztő: Eszéki Erzsébet


Oldaltérkép